| Nieuws

De berg naar Drenthe

Sinds 18 oktober 2018 is Nederland een berg rijker. De ‘Col du VAM’: dé berg van Drenthe van zo'n 37 meter hoog. Na de beklimming, met een stijgingspercentage tussen de 8 en 13%, heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving. U kunt zelfs helemaal naar Duitsland kijken.

Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd, waar u zich kunt verdiepen in de omgeving en het ontstaan. De berg wordt voornamelijk door wielrenners gebruikt. Het is namelijk een prachtige berg voor trainingsdoeleinden, er zijn drie fietsstroken waaronder ook een kasseienstrook. De VAM-berg is onder meer bekend van wielerwedstrijden zoals de Ronde van Drenthe. Niet alleen voor fietsers is het een uitkomst, er zijn ook wandelroutes.

De berg ligt nabij de plaats Wijster, en de top is de hoogste plek in de provincie Drenthe. Het is een kunstmatige heuvel, die ontstaan is als een stortplek van het afvalverwerkingsbedrijf VAM. De top van de VAM-berg bevindt zich nu nog op 56 meter boven NAP. Het duurt nog even, maar in 2020 komt er nog een extra laag zand op de berg: het Dak van Drenthe.

Het gaat allemaal om de beleving. Moet u nagaan, fietsen met uitzicht over heel Drenthe.

Meer informatie