| Nieuws

Bijzondere officiële opening van nieuwe indoor waterglijbanen

Afgelopen zomer opende Hof van Saksen drie grote indoorwaterglijbanen en konden de gasten na een spannende periode van toekijken op de bouwplaats met een speciaal daarvoor geïnstalleerde camera dan ook eindelijk gaan glijden.

Op 9 september was de officiële opening van Bombo, Intenso en Presto. Meer dan 400 genodigden, waaronder vaste gasten van het resort, pers en influencers waren aanwezig bij deze spetterende opening. Een speciale rol was weggelegd voor de winnaars van de Facebook VIP games, want zij mochten samen met Roland Rozenbroek, de General Manager, het startsein geven op een hele speciale manier. Nieuwsgierig? Proef de sfeer en bekijk de video van het VIP-weekend.

Beste Indoor waterglijbaan van Nederland

Dit najaar heeft de Volkskrant onderzoek gedaan naar de leukste glijbanen van Nederlands. Bombo, de gigantische trechterglijbaan, is met een 9.3 de absolute nummer één in de Volkskranttest geworden. De krant onderzocht glijbanen op vorm, snelheid, aankleding en adrenalinekick en stelde een top 10 samen. Ook Presto heeft een plekje in top 10 van de Volkskrant weten te bemachtigen. Met een 6.5 staat deze glijbaan op de negende plek.

Trots op bijzondere glijbanen
„We zijn heel erg trots”, zegt General manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen. „We wilden met deze glijbanen iets bijzonders neerzetten. Dat dit gelukt is, komt in zo’n test goed naar voren. Twee glijbanen staan in de top tien.”

Wereldprimeur
Met de komst van de Bombo beschikt Hof van Saksen over een wereldprimeur. De glijbaan heeft een trechter met een diameter van 19 meter en is daarmee (qua breedte en hoogte) de grootste ter wereld. In een vierpersoonsband maken de gasten de afdaling naar beneden. De Presto is met zestig kilometer per uur de snelste indoorglijbaan van Nederland.

Bekijk voor meer informatie over deze drie sensationele glijbanen de site van Hof van Saksen.