Architectuur

De Havezate is een combinatie van het ontwerp van Cor Kalfsbeek en de inrichting van interieurontwerper Piet Boon en biedt absolute luxe en kwaliteit. De prachtige tuinen die het centrumgebouw omringen zijn speciaal ontworpen door Piet Oudolf. U vindt er vele voorzieningen zoals het design zwembad, restaurants, Spa & Wellness en het Business Centre en biedt dus voor elk wat wils. 

Architect Cor Kalfsbeek

Cor Kalfsbeek is de architect van Hof van Saksen. Hij heeft zowel de Saksische boerderijen als het hoofdgebouw Havezate ontworpen. Architectuur met een knipoog naar het verleden, noemt Kalfsbeek zijn schepping. Vanuit de verte lijkt Hof van Saksen een zee van rietgedekte hoeves. Staat u ertussen, dan ziet u iets anders. De rieten kappen zijn gestileerd met rondingen. In strakke uitsparingen, waar het riet kort geschoren lijkt, rusten dakramen. Dit ontwerp is ook een dwingende ontwerptruc, volgens Kalfsbeek. Een Saksisch dorp bestaat uit grote en kleine boerderijvormen die elkaar afwisselen.  
Lees meer over Cor Kalfsbeek
De boerderijen staan plotseling dicht op elkaar en plotseling zijn er grote open groene ruimten. Sterke beslotenheid dus naast sterke openheid. Havezate, oorspronkelijk een welgestelde herenboerderij, heeft een eigentijds ontwerp gekregen. Ook hier knipoogt Kalfsbeek naar het verleden. De plint die Havezate aan de buitenkant kenmerkt, komt terug in een donkere bakstenen rand om het hele gebouw heen. Dwars op het gebouw staat een ‘schuur’. Het donker geverfde hout en de drie parallelle pannendaken doen haast middeleeuws aan. Maar van dichtbij ziet u in de details het moderne ontwerp.

Interieurontwerper Piet Boon

Piet Boon heeft de gehele Havezate ingericht. Interieurontwerpen van Piet Boon onderscheiden zich door hun tijdloze en functionele chic. “Zo groots als Hof van Saksen is opgezet, zo gedetailleerd is men in de uitvoering geweest. Dat ziet u, dat voelt u en dat proeft u. Van het Grand café tot het fantastische zwembad,
Lees meer over Piet Boon
het hele gebouw ademt stijl, zonder afstandelijk te worden." De materialen die hij gebruikt zijn bij voorkeur puur, eerlijk en natuurlijk en altijd in robuuste kleuren toegepast. Niet voor niets is zijn heldere en eigenzinnige ontwerpstijl tot ver over de grenzen erkend.

Tuinarchitect Piet Oudolf

Tuinarchitect Piet Oudolf, onder andere bekend van Ground Zero in New York, heeft de tuinen van de Havezate ontworpen. Pergola’s van vier meter hoog, een loofgang van 36 meter. Wie over de lange oprijlaan richting het 
Lees meer over Piet Oudolf
hoofdgebouw loopt, zal bevangen worden door de grootse entree. Het past bij de grandeur en bij de landelijke omgeving van Hof van Saksen. Kortom, buitengewoon genieten.