Uitgebreid saunalandschap

Hof van Saksen beschikt over uitgebreide saunafaciliteiten. Er zijn diverse sauna’s en tussen de saunagangen door kunt u genieten van een lichte lunch, een hapje en een drankje. Hier komen uw lichaam en geest helemaal tot rust.

Op verzoek van onze gasten is er op woensdag badkledingdag in onze Spa & Wellness. Het dragen van badkleding is dan de gehele dag voor alle gasten verplicht. Op alle overige dagen is de sauna badkledingvrij. Het dragen van badslippers is op alle dagen verplicht.

Finse sauna 60°C en 90°C

In de Finse sauna worden stenen verhit die ofwel een droge of een natte hitte veroorzaken, afhankelijk van het feit of er water over de verwarmde stenen wordt gegooid. In deze sauna zal uw hartslag toenemen, wat zorgt voor een betere bloedsomloop. Door het transpireren wordt uw huid gereinigd, door de warmte worden uw poriën geopend en zullen de afvalstoffen uw lichaam verlaten. Tevens heeft de Finse sauna een goede werking op uw immuunsysteem.

Turks stoombad

Relaxen in het Turks stoombad is ontspannen en genieten tegelijk. Het Turks stoombad is een warme ruimte van ca. 55°C met een hoge luchtvochtigheid van bijna 100%. Door warmte en vocht op uw huid worden de poriën geopend. Hierdoor worden vuil en schadelijke stoffen naar buiten gedreven, waardoor de huid weer zacht en soepel wordt. Tevens heeft het een aangename werking op de luchtwegen, door warmte en stoom wordt het ademen makkelijker.

Infraroodsauna 70°C

De infraroodsauna is een milde warme ruimte waarin de warmte van de infraroodlampen zonder tussenkomst van lucht op het lichaam wordt overgebracht. De infraroodstralen zijn heerlijk ontspannend en werken goed tegen vermoeide of pijnlijke spieren. Daarnaast is infraroodstraling ook goed voor het verbranden van calorieën, gaat het virussen en bacteriën tegen en helpt uw huid te reinigen, waardoor acne, eczeem en cellulitis kan verminderen.

Dompelbaden

Er zijn in de saunaruimte twee dompelbaden. In een dompelbad koelt u in korte tijd intensief af, wat een tintelende sensatie geeft. Tijdens deze daling van temperatuur worden bloedvaten geprikkeld en wordt de bloedsomloop bevorderd.

Voetenbad

Voordat u de sauna in gaat, kunt u het beste uw voeten rustig opwarmen in het voetenbad. Door de temperatuur van het water zullen de poriën open gaan staan en wordt uw bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor zal uw lichaam makkelijker gaan transpireren in de sauna. Aan het eind van uw saunagang kunt u wederom het voetenbad gebruiken om uw lichaam op een aangename temperatuur te brengen.

Whirlpool

Wanneer u na het bezoek aan de sauna afgekoeld bent, kunt u heerlijk bubbelen. De waterstralen en luchtbellen zorgen hierbij voor een ontspannend effect.