Laat u inspireren

Laat u inspireren door de prachtige kunstwerken van kunsthandel Collectie Harms Rolde in het hoofdgebouw Havezate op Hof van Saksen. Duik in het Drenthe van Paul Wieggers, ontmoet de intimi van Sam Drukker, droom weg bij de beesten van Pieter Pander en sta even stil bij het grootste stilleven van Henk Helmantel. De kunstcollectie op Hof van Saksen bestaat uit een unieke verzameling van internationaal bekende schilders.

Kunstlezingen, rondleidingen, workshops en arrangementen

Kijk op www.collectieharms-rolde.nl voor het aanbod of bel naar +31-(0)88 100 3100. Wij passen onze arrangementen graag aan op uw wensen.
Meer informatie

Henk Helmantel

Een van de belangrijkste figuratieve kunstenaars van Nederland is Henk Helmantel. Hij staat bekend om zijn stillevens en kerkinterieurs waarin de kleinste details met zorg zijn uitgewerkt. Helmantel schildert graag alledaagse voorwerpen met een bijzonder doordachte compositie. Niets in zijn kunstwerk ligt er per toeval bij.

Sam Drukker

In 2011 werd Sam Drukker, een meester in portretten, verkozen tot Kunstenaar van het Jaar. Drukker werkt met een karakteristieke afwisseling van brede en smalle verfstreken. Met zijn bijzondere stijl legt hij het hart van de modellen bloot.

Paul Wieggers

Tijdens de jeugd van Paul Wieggers wist hij nog niet dat hij een carrière als schilder zou beginnen. Pas vanaf zijn 26e levensjaar zette hij deze stap. Wieggers laat zich inspireren door landschappen zoals we die nu nauwelijks meer in Nederland kennen. Niet het rumoer van de stad maar de kleinschalige, intieme omgeving schildert hij uiterst realistisch met ontelbare verfijnde penseelstreken.

Pieter Pander

Paarden in de stal, een zwartbont kalfje, een jonge kraai en honden in alle soorten en maten. Met het portretteren van dieren is Pieter Pander beroemd geworden. Verrassend genoeg schildert Pander ook soms industriestukken die hij voornamelijk uitvoert in sfeervolle kleuren met fijne details en soms flinke contrasten. Pander is een meester in het weergeven en indelen van de ruimte.

Ton Dubbeldam

Ton Dubbeldam (1957) schildert herkenbare, karakteristieke plaatsen. Maar daar laat hij het niet bij. Door bepaalde elementen uit te vergoten, transformeert deze bekende taferelen tot iets onherkenbaars. Speelse weerspiegelingen van het zomeravondlicht verlenen het wateroppervlak een sprookjesachtig aanzien. Met zijn werken opent Dubbeldam een venster naar een werkelijkheid zonder grenzen waar realisme en abstractie in elkaar over lopen.

Gerard van de Weerd

Landschappen, portretten van balletdanseressen, geisha’s op olifanten: de wereld van Gerard van de Weerd (1952) barst van de sfeer en fantasie. Zijn schilderijen zijn realistisch, met een vleugje impressionisme en expressionisme. De kunstenaar schildert met een grove penseelstreek en vaak met dikke lagen verf. Gerard van de Weerd is opgeleid aan Academie Minerva, waar hij o.a. les kreeg van Matthijs Röling.

Ilse Oelbers

Ze zijn niet in een oogopslag te vatten, de bronzen en houten sculpturen van Ilse Oelbers (1964). Oelbers beeldt voornamelijk mensen af, maar bij uitzondering ook dieren. Vaak zijn de sculpturen niet helemaal ingevuld; er ontbreken delen. Het resultaat van deze technieken zijn figuren van brons en hout die haast lijken te ademen. Pure schoonheid, verborgen in brons en hout.