| Nieuws
Huisgemaakte Limoncello van Hof van Saksen wint award
Met geduld, toewijding en vakmanschap ontwikkelde chefkok Antonino Granza Rocchetta van restaurant Gusto op vakantieresort Hof van Saksen de afgelopen jaren een limoncello, die hij de vanzelfsprekende naam Gusto gaf. Nadat hij hem had geperfectioneerd, stuurde hij zijn creatie onlangs in voor de ISWC 2025 awards. Daar scoorde Gusto Limoncello maar liefst 91 van de 100 punten, wat de likeur een prestigieuze Silver Award opleverde.
Gusto Limoncello
Antonino Granza Rocchetta (‘Nino’ voor vrienden en collega’s) werkt sinds 2019 als chefkok bij restaurant Gusto op Hof van Saksen. Als pleitbezorger van de Italiaanse culinaire traditie begon hij enkele jaren geleden met het ontwikkelen van een eigen limoncello. Deze felgele, Italiaanse citroenlikeur wordt vooral gedronken als verfrissend digestief na de maaltijd. De likeur wordt traditioneel gemaakt van de schillen van citroenen (meestal uit de streek rond Sorrento of de Amalfi-kust), pure alcohol, water en suiker.
Gemaakt in Nederland, met een Italiaans hart
“Samen met mijn team heb ik lang gewerkt aan het perfectioneren van deze limoncello”, vertelt Nino trots. “Niet te zoet, niet te scherp, niet te veel alcohol, maar ook zeker niet te weinig. Alles draait om balans. Dat we nu door de IWSC 2025 zijn bekroond als een van de beste limoncello’s ter wereld is een erkenning die ons met trots vervult en die de kwaliteit van ons werk bevestigt. Ik nodig dan ook iedereen uit om langs te komen in Gusto, lekker Italiaans te eten en onze fantastische limoncello te proberen!”
Uitmuntendheid in wijn en spirits
De International Wine & Spirit Competition (IWSC) viert uitmuntendheid in wijn en spirits en geldt als dé wereldwijde benchmark voor wijn- en spirits-producenten. De jury over Gusto Limoncello: “Het aroma is helder met zoete, pittige citroentonen. In de mond zorgt een scherpe bitterheid voor een mooie balans met het citruskarakter, versterkt door het levendige alcoholpercentage. De afdronk is lang, verfrissend en levendig.” Eind 2025 worden verschillende prijzen uitgereikt tijdens de prestigieuze Awards Ceremony, live in het Roundhouse in Londen.