Spelen én leren: Kinder Academies
Een eigen droomhut bouwen in de Bouw Academie of ‘haute couture’ ontwerpen in de Mode Academie. Onze Kinder Academies combineren plezier en educatie en dagen kinderen en (groot)ouders uit creatief en actief te zijn. Nu alleen nog kiezen!

Aanvullende informatie over de locatie, het tijdstip, de dag en de prijs van de Kinder Academies vindt u in de Hof van Saksen App en in de welkomstmap die u bij aankomst op het resort ontvangt.
HSN Belevingsfotografie juni 2018
Archeologie Academie
Vind schatten uit het verleden op het archeologische opgravingsterrein. Noteer de ontdekkingen in je eigen archeologiepaspoort en stel ze tentoon in het Archeologiemuseum. Leeftijdsindicatie: vanaf 5 jaar

In de winterperiode vindt deze Academie minder vaak plaats i.v.m. de weersomstandigheden.
Belevingsfotografie HSN zomer 2018
Avonturen Academie
De Avonturen Academie staat garant voor spannende uitdagingen. Lukt het om met een eigen gemaakt vlot de overkant van het recreatiemeer te halen? En wie weet de roos te vinden bij het boogschieten?

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar
HSN Craft Academy
Bouw Academie
In het Bouwdorp een eigen droomhut bouwen? Dat kan! Compleet met stoere bouwhelm, een goed gevulde gereedschapskist en een beetje hulp van de ‘opzichter’ en papa en mama. Tijdens het hutten bouwen maken we een kampvuur en kan iedereen zijn bouwavonturen delen.

Leeftijdsindicatie: vanaf 4 jaar
HSN Belevingsfotografie februari 2019
Kook Academie
Heel Hof van Saksen bakt! Wat wordt er vandaag gemaakt in de Kook Academie? Wordt het pizza’s, koekjes of iets anders lekkers? Kom jij ook in de keuken staan als echte chef in de dop?

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar

Houd de Hof van Saksen App in de gaten voor de actuele openingstijden.
HSN Belevingsfotografie juni 2018
Knutsel Academie
In Indoorspeelparadijs Harrewar is een ruimte ingericht voor de Knutsel Academie. De Knutsel Academie is voor kinderen die evenrustig op adem willen komen van het geklim en geklauter in de Harrewar. Gezellig met andere kinderen knutselen met papier, verf en potloden om zo de mooiste creaties te maken.

Leeftijdsindicatie: 3 tot en met 8 jaar
HSN Belevingsfotografie februari 2019
Mode Academie
Met de nieuwste stoffen en patronen leven jonge couturiers zich helemaal uit op de naaimachines van de Mode Academie. Maak je eigen knuffel, een hoesje voor je telefoon of een supercoole tas.

Leeftijdsindicatie: vanaf 10 jaar
Belevingsfotografie HSN zomer 2018
Natuur Academie
Ga op onderzoek uit in de natuur! Tijdens de ontdekkingstocht ga je op pad met de biologenkar gevuld met microscopen, stethoscopen, waterthermometers, loeppotjes, schepnetjes, trechtertjes en maatbekers. Hiermee ga je op onderzoek uit in het bos en langs de waterkant. Ontdek hoe watervlooien, insecten en sporen van paddenstoelen en varens er van dichtbij uitzien.

Leeftijdsindicatie: vanaf 3 jaar

In de winterperiode vindt deze Academie minder vaak plaats i.v.m. de weersomstandigheden.
Belevingsfotografie HSN zomer 2018
Sport Academie
De Sport Academie is een waar paradijs voor sportievelingen. Voor hockey, basketbal of andere sportieve activiteiten, kunnen liefhebbers bij de Sportarena terecht. Voetballers halen hun hart op tijdens de voetbalclinic.

Leeftijdsindicatie: vanaf 5 jaar
HSN belevingsfotografie winter 2019
Techniek Academie
De Techniek Academie is een broedplaats van creativiteit, waarbij we vooral gebruik maken van stoere materialen, zoals hout, metaal, spijkers, hamers, boortjes en zagen. Van boten bouwen tot speeldozen maken. Met onze bouwpakketten en een klein beetje hulp van papa of mama is alles mogelijk.

Leeftijdsindicatie: vanaf 8 jaar
HSN Belevingsfotografie juni 2018
Spoor Academie
De spoorbomen van de Spoor Academie op Hof van Saksen zijn geopend. Een academie waar in volle vaart met papa en mama gebouwd kan worden aan de houten spoorbaan met tunnels, wissels, bruggen en heuvels. Gegarandeerd bouw- en speelplezier voor alle dwarsliggers, machinisten en conducteurs in spé.

Leeftijdsindicatie: vanaf 3 jaar