Omgeving

Hof van Saksen ligt midden in de prachtige natuur van Drenthe waar u lekker kunt wandelen en fietsen. In de nabije omgeving is er echter nog veel meer vermaak te vinden. Zo kunt u diverse exposities in het Drents Museum bezoeken of terug in de tijd gaan in het museumdorp Orvelte. Gaat u liever shoppen? Geen probleem, in de omgeving vindt u leuke, gezellige steden als Assen, Groningen en Emmen. 

Boomkroonpad

Drouwen
Maak een wandeling langs de allerhoogste boomtoppen via het Boomkroonpad of neem uw kinderen mee naar speelbos Emmerdennen of speelbos Lorken.
WebsiteCa. 6 km van het resort

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Emmen
Zin in een avontuurlijke dag uit? Kom dan naar WILDLANDS en maak een wereldexpeditie in één dag. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef een spectaculaire race in de nieuwe attractie Tweestryd; een mijn met een missie!
WebsiteCa. 29 km van het resort

Drents Museum

Assen
Naast de vaste collectie toont het Drents Museum ook internationale tentoonstellingen. Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft het Drents Museum een Kindermuseum Boordevol Energie!
WebsiteCa. 10 km van het resort

Plopsa indoor

Coevorden
Neem de hele familie, vriendjes en vriendinnetjes mee en beleef een avontuurlijke middag met meer dan 20 indoor attracties bij Plopsa Indoor Coevorden!
WebsiteCa. 40 km van het resort

Hunebedcentrum Borger

Borger
Bezoek het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug en ontdek de prachtige bouwwerken uit de prehistorie en ervaar hoe de mensen toen leefden.
WebsiteCa. 11 km van het resort

Meer tips

Golfbanen in de omgeving

Hof van Saksen is een ideale uitvalsbasis voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer. U vindt in de nabije omgeving maar liefst vijf golfbanen. Alle reden dus om een weekend, midweek of week te komen golfen.
Lees meer over korting

Proef de streek

Maak tijdens uw verblijf kennis met de culinaire streekproducten van Drenthe rondom ons resort. Proef de verschillende soorten fruit bij Fruitbedrijf Landwinkel Goense of de biologische geitenkaas van De Kruidenwei.