Veilige glijhouding
Voor alle glijbanen hanteren wij voor uw veiligheid verplichte glijhoudingen. Het is niet toegestaan een andere glijhouding aan te nemen dan staat aangegeven op de instructieborden. Tijdens het glijden is het niet toegestaan om andere hulpmiddelen te gebruiken. De band dient met twee handen stevig te worden vastgehouden. Glijden kan slijtage veroorzaken aan badkleding. De instructies van onze medewerkers zijn in alle gevallen leidend.

Algemene regels glijbanen

Bombo
Het gebruik van een band is verplicht, met minimaal 2 tot maximaal 4 personen per band. Verdeel het gewicht gelijkmatig, zittend met de benen naar binnen. Houd met twee handen stevig vast gedurende de rit. 
Let op: Maximaal 3 volwassenen per band, dit is vanwege het maximale gewicht van 320 kilo. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. De minimale lengte om te mogen glijden is 1.20 m en kinderen moeten minimaal een A diploma hebben, 100 meter kunnen zwemmen (B), stage 5 (UK) hebben om te mogen glijden van de Bombo.

Veiligheidsinstructies Bombo


Presto
Liggend op rug, voeten eerst. Met gekruiste armen tegen schouders, gekruiste enkels en kin op de borst. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. De minimale lengte om te mogen glijden is 1.20 m en kinderen moeten minimaal een A diploma hebben, 100 meter kunnen zwemmen (B), stage 5 (UK) hebben om te mogen glijden.


Veiligheidsinstructies Presto

Intenso
Het gebruik van een band is verplicht. 1 of 2 personen per band. Voor kinderen die we te licht achten geldt: verplicht met twee personen in de band. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar glijden altijd onder begeleiding van een volwassene. 

Veiligheidsinstructies Intenso

Saltato
Het gebruik van een band is verplicht. 1 of 2 personen per band. Voor kinderen die we te licht achten geldt: verplicht met twee personen in de band. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar glijden altijd onder begeleiding van een volwassene.

Veiligheidsinstructies Saltato

Subito
Het gebruik van een band is verplicht. 1 of 2 personen per band. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar glijden altijd onder begeleiding van een volwassene. Kinderen zonder zwemdiploma glijden altijd onder begeleiding van een volwassene en met drijfmiddel.

Veiligheidsinstructies Subito

Instructies van onze medewerkers

Naast het opvolgen van bovenstaande regels is het belangrijk altijd naar de aanwijzingen van onze medewerkers te luisteren. Zij zijn op de hoogte van alle veiligheidsregels en kunnen gevaarlijke situaties voorkomen.
Onze medewerkers zijn aanwezig boven in de toren bij de instap van de glijbanen en beneden bij de skim-outs. Tevens is er cameratoezicht in de glijbanen, zodat onze medewerkers de situatie in de glijbaan kunnen beoordelen.