Kunst & Architectuur

Kunst en architectuur staan centraal in het hoofdgebouw Havezate. Dit prachtige gebouw biedt voor ieder wat wils. Kom langs en bekijk de luxe inrichting van Piet Boon of de unieke kunstcollectie. De kunstcollectie van Hof van Saksen bestaat uit een fantastische verzameling van gevarieerde regionale schilders.

Collectie Harms Rolde

Laat u inspireren door de prachtige kunstwerken in het hoofdgebouw Havezate op Hof van Saksen. Duik in het Drenthe van Paul Wieggers, ontmoet de intimi van Sam Drukker, droom weg bij de beesten van Pieter Pander en sta even stil bij het grootste stilleven van Henk Helmantel. 
Bekijk Collectie Harms RoldeLezingen en arrangementen

Architectuur

De Havezate is een combinatie van het ontwerp van Cor Kalfsbeek en de inrichting van interieurontwerper Piet Boon en biedt absolute luxe en kwaliteit. De prachtige tuinen die het centrumgebouw omringen zijn speciaal ontworpen door Piet Oudolf. U vindt er vele voorzieningen zoals het design zwembad, restaurants, Spa & Wellness en het Business Centre en biedt dus voor elk wat wils. 
Lees meer over architectuur

Bert Kiewiet

Langs de oprijlaan richting het hoofgebouw zijn deze zomer zeven beelden van Bert Kiewiet te bewonderen. Bert Kiewiet volgde pas na z'n veertigste in de avonduren een teken- en beeldhouwopleiding en werd uiteindelijk kunstenaar van beroep. Op veel plaatsen in Drenthe zijn bronzen beelden van hem te vinden, deze beelden tonen niet de kleinste details, maar lijken toch levensecht. Kiewiet hield van mensen en geeft met zijn onovertroffen beelden een kijkje in het dagelijks leven van de gewone mens door de eeuwen heen.

Yvonne Visser

Langs de oprijlaan van Hof van Saksen zijn prachtige bronzen beelden van Yvonne Visser te zien. Een selectie van haar oeuvre waarbij dans, beweging en menselijke relaties sleutelwoorden zijn. De beeldenexpositie is te zien langs de oprijlaan naar het hoofdgebouw Havezate.

In het werk van Yvonne Visser staat de mens centraal, hoewel ze dit zelden afbeeld. Dat het dierenfiguren zijn komt door het feit dat dieren zoveel wonderlijke verschijningsvormen hebben en dat geeft de kunstenares meer expressieve mogelijkheden.

Lees meer over Yvonne Visser

Er spreekt liefde uit. Liefde voor het materiaal, liefde voor mens en leven, liefde ook voor de hazen, beren, kikkers, nijlpaarden, olifanten of vogels die tot haar onderwerpen behoren. Steeds subtiel en met veel gevoel voor realisme en humor uitgebeeld. Ze hebben een emotionele lading die de beschouwer afwisselend betovert, verwondert of doet glimlachten. Kunst met inhoud die ook mooi is.

Yvonne Visser is bekend van haar werken in semi-openbare ruimtes, waaronder Sofie die langs de A28 bij afrit 35 Tynaarlo danst en de Beren en de Hond in het Martini Ziekenhuis in Groningen.