Kunst & Architectuur

Kunst en architectuur staan centraal in het hoofdgebouw Havezate. Dit prachtige gebouw biedt voor ieder wat wils. Kom langs en bekijk de luxe inrichting van Piet Boon of de unieke kunstcollectie. De kunstcollectie van Hof van Saksen bestaat uit een fantastische verzameling van gevarieerde regionale schilders.

Collectie Harms Rolde

Laat u inspireren door de prachtige kunstwerken in het hoofdgebouw Havezate op Hof van Saksen. Duik in het Drenthe van Paul Wieggers, ontmoet de intimi van Sam Drukker, droom weg bij de beesten van Pieter Pander en sta even stil bij het grootste stilleven van Henk Helmantel. 
Bekijk Collectie Harms RoldeLezingen en arrangementen

Architectuur

De Havezate is een combinatie van het ontwerp van Cor Kalfsbeek en de inrichting van interieurontwerper Piet Boon en biedt absolute luxe en kwaliteit. De prachtige tuinen die het centrumgebouw omringen zijn speciaal ontworpen door Piet Oudolf. U vindt er vele voorzieningen zoals het design zwembad, restaurants, Spa & Wellness en het Business Centre en biedt dus voor elk wat wils. 
Lees meer over architectuur

Bert Kiewiet

Langs de oprijlaan richting het hoofgebouw zijn deze zomer zeven beelden van Bert Kiewiet te bewonderen. Bert Kiewiet volgde pas na z'n veertigste in de avonduren een teken- en beeldhouwopleiding en werd uiteindelijk kunstenaar van beroep. Op veel plaatsen in Drenthe zijn bronzen beelden van hem te vinden, deze beelden tonen niet de kleinste details, maar lijken toch levensecht. Kiewiet hield van mensen en geeft met zijn onovertroffen beelden een kijkje in het dagelijks leven van de gewone mens door de eeuwen heen.